Toen Cecile, die ik al vaker met haar gezin heb gefotografeerd, mij benaderde over hun bruiloft wist ik al dat dit een hele bijzondere zou gaan worden. En toen ze later vertelde dat de locatie het prachtige Chateau de Varennes (in de top 10 van CNN's world's best wedding venues) ging worden, was dit vermoeden meer dan terecht...

Met een select gezelschap vertrokken we op vrijdag naar de Bourgogne waar iedereen halverwege de middag binnendruppelde. Vrijwel alle gasten verbleven het weekend op het chateau, en na het bijkomen van de rit en bekijken van de prachtige kamers verscheen iedereen in het wit voor het ‘rehearsal dinner’ in de naastgelegen orangerie.

De volgende ochtend zat iedereen al vroeg aan het ontbijt in de statige 18de eeuwse eetzaal van dit voormalige buitenhuis dat al 400 jaar van dezelfde familie is. De dagplanning was dermate relaxed dat de gasten zich tot halverwege de middag konden vermaken in/om het zwembad, aan de tafeltennistafel en sommigen trokken er lekker op uit voor een wandeling. Erg leuk om te zien hoe iedereen z'n weg vond rondom het chateau terwijl Cecile zich samen met haar zus, schoonzus en de moeders terugtrok in hun eigen ‘boudoir’ waar het haar en make-up gedaan werden. De donkere barok-setting van de ‘haar- en make-up kamer’ met het licht uit de grote ramen is echt een feestje om in te mogen fotograferen. De bruidssuite, waar het aankleden plaatsvond, had daarentegen weer veel lichte kleuren en gouden details wat op een andere manier weer prachtig was.

Mooi om te zien dat alle gasten zich aan de pastel-dresscode hebben gehouden, met veel dames in zwierige lange pastelkleurige jurken. Cecile had een trouwjurk van Pnina Tornai, bekend van TLC's Say Yes to the Dress. Echt een plaatje met het kant en open rug. En een plaatje was zeker de setting waarin alles plaatsvond, met alle dames die druk in de weer waren met hun jurken en natuurlijk die van de bruid. Terwijl Cecile in haar jurk geholpen werd was een paar kamers verder Jeroen met wat hulp van zijn zwager ook bezig met aankleden.

Het weer was die dag helaas te wisselvallig om buiten te kunnen trouwen, maar direct achter het chateau staat een klein romantisch kapelletje dat de bloemist helemaal vol heeft gehangen met witte rozen. Een prachtige setting om toch droog en overdekt te kunnen trouwen. De ceremonie werd geleid door een goede vriend van het bruidspaar; altijd leuk wanneer een goede bekende de ceremonie met veel anekdotes kan voorzitten. Bij het uitkomen van de kapel scheen het zonnetje en hebben we tijdens het borrel-uurtje nog wat foto's kunnen schieten met het bruidspaar in en om het landhuis. Er werd zelfs nog met het boeket gegooid vanaf het balkon ;-)

Het diner vond plaats in de orangerie die voor deze gelegenheid helemaal wit aangekleed was, met op de tafels grote bloemstukken en servies met gouden details. Een heerlijk driegangendiner met Franse specialiteiten, en tussendoor speeches van ouders en zussen. Na het diner zorgde de DJ en saxofonist ervoor dat de voetjes van de vloer gingen tijdens een spetterend afsluitfeest.

Meerdere mensen noemden het echt een sprookjesweekend. Niet alleen door de romantische en stijlvolle locatie, maar ook door hoe iedereen eruit zag en de ontspannen sfeer gedurende het weekend dat tot in de puntjes geregeld was. Jeroen & Cecile, dankjewel dat ik hierbij mocht zijn!

De volgende morgen...