Lifestyle reportage zwangerschap Els

Lifestyle reportage zwangerschap Els

Vorige week was ik bij collega-fotograaf Els van den Hoek die op dit moment prachtig zwanger is van haar tweede kindje. Afgelopen jaar heb ik vaker gefotografeerd met Els, waarmee ik sindsdien graag samenwerk tijdens bruiloften. Haar stijl manier van werken sluit erg aan op die van mij waardoor onze foto's erg goed op elkaar aansluiten. Vorige week was Els 32 weken zwanger en wilde graag een paar mooie foto's van haar samen met dochtertje Nina. Het is erg fijn fotograferen in zo'n mooi licht huis, en om de serie wat te breken hebben we ook nog een paar sfeervolle donkere 'lowkey' foto's gemaakt in een straaltje licht dat door een deuropening viel.

Bruiloft in Museumcafé Gouda - Joris & Kathelijne

Bruiloft in Museumcafé Gouda - Joris & Kathelijne

Joris & Kathelijne trouwden op deze hoog-zomerse dag in augustus in de tuin van Museumcafé Gouda. Ik begon ‘s ochtends bij het ouderlijk huis van Joris. Een bijzondere start, want zowel de bruid als bruidegom had ik nog niet eerder ontmoet. Deze bruiloft liep ik namelijk als second shooter mee met bevriende collega-fotograaf Els van den Hoek zodat we deze dag vanuit twee standpunten konden vastleggen. Ik zou een keer bij Els meelopen en zij een keer bij mij.

Els ken ik al een paar jaar en heeft een zeer prettige stijl van fotograferen die ook erg aansluit bij mijn werk. Op die manier konden we samenwerken aan een serie die naadloos op elkaar aansluit. Voor 2017 ben ik dan ook verheugd om als extra optie dus een tweede fotograaf aan te kunnen bieden. Graag vertel ik jullie tijdens het kennismakingsgesprek meer over de mogelijkheden en tarieven.

Bruiloft in Oud-Beijerland en Alcazar - Pascal & Denise

Bruiloft in Oud-Beijerland en Alcazar - Pascal & Denise

Een dag vol pk's. Letterlijk ook, want naast de drie (!) trouwauto's die Pascal & Denise tot hun beschikking hadden - beide vaders zijn oldtimer-freak - mocht ook het paard van de bruid opdraven tijdens de fotoshoot. Ik begon 's ochtends bij het klaarmaken van de bruid in Puttershoek, die door haar toekomstige schoonmoeder werd opgemaakt. Pascal verbleef op hemelsbreed 100 meter afstand en kon ik daardoor ook bezoeken voor een paar aankleed-foto's; altijd weer lastig, die stropdas ;-)

De reportagefoto's maakten we rondom hun huis aan het Kuipersveer bij Puttershoek. Sterre, het paard van Denise, was prachtig gepoetst en gekamd en speelde een van de hoofdrollen tijdens de fotoshoot. Hierna was het tijd voor meer pk's in de vorm van een stoere klassieke Alfa van Denise's vader, een romantische VW Beetle cabrio en tot slot nog een elektrische BMW i8 die Denise's broer een dagje mocht lenen.

Boudoir-fotoshoot Mandy in Rotterdam

Boudoir-fotoshoot Mandy in Rotterdam

Op een mooie voorjaarsdag trof ik Mandy in haar fraaie appartement in Dordrecht. Ze wilde graag haar aanstaande echtgenoot een mooi en uniek cadeau geven op de dag voor hun bruiloft. Een intieme boudoir-fotoshoot in hun eigen huis, afgedrukt in een fraai fotoalbum die ze als cadeau kon geven.

Wil je ook je partner verrassen met een origineel cadeau? Of lijkt het jullie leuk een boudoir-fotoshoot als stel te boeken? Neem dan een kijkje op mijn boudoirfotografie-pagina.

Newborn fotoshoot Cato in Gorinchem

Newborn fotoshoot Cato in Gorinchem

Ik kan me wel de huisfotograaf gaan noemen van dit mooie gezin in Gorinchem. Na de verlovingsshoot, bruiloft en eerste zwangerschap van Karla en Dirkjan mocht ik nu vlak na de geboorte van dochtertje Cato komen fotograferen voor een sfeervolle newborn-fotoshoot aan huis. Een heerlijk licht huis ook om in te fotograferen, want dat het in werkelijkheid nat en guur weer was zie je nauwelijks in de fotoserie.

Newborn (fotoreportage binnen een week na de geboorte) is niet iets wat ik heel veel doe, maar als ik het doe vind ik het fijn om het in mijn eigen lifestyle-stijl te doen. Niet al te veel geposeerde beelden of kindjes in onnatuurlijke houdingen, maar lekker de dagelijkse momentjes vastleggen uit deze bijzondere periode. De rituelen van het wassen, aankleden, voeden en natuurlijk lekker kroelen met papa, mama of in dit geval ook met oudere zus Guusje (die niets liever doet dan de was ophangen) zijn heerlijke momentjes om vast te leggen.

Fotografie zwangerschap Eveline in Het Energiehuis en Khotinsky

Fotografie zwangerschap Eveline in Het Energiehuis en Khotinsky

Voor deze serie zwangerschapsfoto's van Eveline konden we terecht in Het Energiehuis in Dordrecht. Een prachtige industriële locatie met lange doorzichten, gaaf trappenhuis en een minstens zo mooi aangrenzend restaurant Khotinsky. Want ook daar mochten we een paar foto's maken tussen de gedekte tafels en prachtig invallend licht door de grote ramen. Altijd fijn om zulke locaties in het achterhoofd te houden mocht het weer onverhoopt tegen zitten.

Bruiloft kasteel De Hooge Vuursche - Alexander & Silvia

Bruiloft kasteel De Hooge Vuursche - Alexander & Silvia

Ik denk dat iedere trouwfotograaf kan beamen dat Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn tot een van de mooiste trouwlocaties van Nederland behoort. Wat een geluk dat Alexander & Silvia, die nota bene bij mij om de hoek wonen, daar hun trouwdag vieren. Een stralend zonnige dag in augustus die begon met een lunch op het terras van het kasteel, waarna de bruid en bruidegom ieder hun eigen hotelkamer innamen om zich om te kleden en voor te bereiden op de bruiloft. Erg leuk om die manier snel heen-en-weer te kunnen lopen tussen de dames en de heren. Na de emotionele ontmoeting onderaan de trap was het tijd voor een kort fotomoment in de kasteeltuin. Eerst samen met de kinderen, daarna met alleen het bruidspaar

Loveshoot in de herfst - Christiaan & Linda

Loveshoot in de herfst - Christiaan & Linda

Voor de loveshoot van Christiaan & Linda troffen we elkaar op een mooie herfstdag in de Ambachtsheerlijkheid bij Numansdorp. Een ongerept natuurgebied waar je nog lange bomenlanen vindt zonder storende verkeersboren of lantaarnpalen. Een stapel vers-gezaagde boomstammen zorgde voor een achtergrond met mooie warme herfsttinten die perfect paste bij deze shoot.

Trouwen in Delft en Villa Augustus - Frank & Annemieke

Trouwen in Delft en Villa Augustus - Frank & Annemieke

Kijk mee naar de prachtige en zonnige bruiloft van Frank & Annemieke. De dag begon voor mij in het strakke huis van de ouders van Annemieke (zowel de bruid, vader als broer zijn architect) in Hardinxveld-Giessendam waar de voorbereidingen al in volle gang waren. Frank haalde Annemieke op in een antieke Porsche Speedster om vervolgens naar het stadhuis in Delft te rijden waar de familie en daggasten hun al op stonden te wachten. Het eerste deel van de fotoshoot deden we in het centrum van Delft om vervolgens naar Villa Augustus te rijden. Terwijl de daggasten een rondvaart door Dordrecht genoten, maakten wij nog een paar foto’s in de sfeervolle tuin en druivenkassen. Na de speech en toost door de vader van de bruid kon het diner beginnen en zat mijn taak erop